دارچین: محققان بیان کردند که خوردن مداوم گوشت نمک سودشده یا فرآوری شده مانند ژامبون و کالباس میتواند بیماری آسم را تشدید کند.
محققان فرانسوی با بررسی نزدیک به هزار نفر مبتلا به بیماریهای تنفسی دریافتند کسانی که بیشتر گوشت فرآوری شده خوردند، نسبت به کسانی که کمتر خورده بودند، ۷۶ درصد احتمال بیشتری وجود داشت که با گذشت زمان شاهد تشدید نشانههای آسمشان بوده باشند.
بر اساس این گزارش، این نشانهها شامل مشکلات تنفسی، تنگی قفسه سینه و تنگی نفس میشود.
گوشت فرآوری شده حاوی مقدار زیادی ماده شیمیایی موسوم به نیتریت است تا از خراب شدن آن جلوگیری کند. این گوشتها با خطر بالاتر ابتلا به دیگر بیماریهای مزمن از جمله سرطان، بیماریهای قلبی، دیابت نوع ۲ و بیماری انسدادی مزمن ریوی همراه هستند.
دکتر ژن لی، محقق این مطالعه، میگوید: «این گوشتها به تازگی توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO)، به عنوان مواد سرطانزا طبقهبندی شدهاند.»
با توجه به آمار WHO، ۲۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به آسم هستند. محرکهای رایج عبارتند از: محرک در محیط داخلی مانند غبار و موی حیوانات خانگی؛ محرک در محیط بیرونی مانند گرد و غبار یا دود سیگار و محرک شیمیایی در محل کار.
برای این مطالعه، لی و همکارانش اطلاعات بیش از ۲ هزار فرد مبتلا به آسم و بستگان نزدیک آنها را برای بیش از ۲۰ سال جمعآوری کردند. محققان در مورد مصرف گوشت فرآوری شده مانند ژامبون، سوسیس و کالباس از بیماران سوال کردند.
یافتهها نشان داد کسانی که در هفته یک بار یا کمتر گوشت فرآوری شده میخوردند، ۱۴ درصد کسانی که در هفته یک تا چهار بار گوشت فرآوری شده میخوردند، ۲۰ درصد و کسانی که در هفته چهار وعده یا بیشتر از این نوع گوشتها مصرف میکردند، ۲۲ درصد نشانههای آسمشان تشدید شده بود.
نظر خود را ارسال کنید