دارچین: خرمالو یکی از میوههای پاییزی است که شاید خیلی از افراد به خاطر طعم گس آن میانه خوبی با خرمالو ندارند. اما اگر شما هم از خواص خرمالو آگاه شوید، حتما آن را در برنامه غذاییتان جای میدهید.
با خرمالوی گس چه کنیم؟
بیشتر خرمالوها در حالت نارس، گس و سفت هستند. اما کافی است مقداری صبر داشته باشید! اگر خرمالو را در دمای معمولی اتاق قرار دهید، خیلی زود نرم و شیرین میشود. البته بعضی از انواع خرمالو، حتی بعد از رسیده شدن، گس و سفت هستند.
ویژگیهای غذایی خرمالو
خرمالو حاوی انواع ویتامینها و مواد معدنی است. در ادامه این مطلب دارچین با این ویژگیهای خرمالو بیشتر آشنا شوید.
پکتین: خرمالو سرشار از پکتین است. پکتین تاثیر قابل توجهی کاهش کلسترول خون دارد و میتواند به یک روش طبیعی آن را کنترل کند.
بتاکاروتن: این میوه سرشار از آب و بتاکاروتن است. بتاکاروتن پیشساز ویتامین A است بطوریکه در بدن انسان هر مولکول بتاکاروتن به دو مولکول ویتامبن A تبدیل میشود.
آنتی اکسیدانهای قوی: خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان است. برای همین هم مصرف آن در پیشگیری از ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی و انواع سرطان ها موثر است.
علاوه بر همه اینها خرمالو دارای مقادیر زیادی ویتامین C ، ویتامیB1 ، ویتامینB2 ، ویتامینB3 ، فیبر و همچنین مواد معدنی مفیدی مانند پتاسیم، کلسیم، گوگرد، آهن، منینیزیم و فسفر است.
خواص درمانی خرمالو
– مصرف خرمالو به کسانی که دچار درد پستان هستند، توصیه شده است. این دردها ممکن است دردهای ناشی از قاعدگی باشند و یا دردهایی که بر اثر بافتهای فیبروکسیتیک در سینه بروز میکنند.
– تاثیر خرمالو در درمان اسهال خونی، اثبات شده است.
– خرمالو برای افرادی که مبتلا به بیماریهای كبدی، كلیوی و نقرس مفید است.
– به خاطر داشتن پکتین، کلسترول خون را کاهش میدهد، برای همین هم به بیماران قلب و عروق و افراد مبتلا به فشارخون توصیه میشود.
– آنتی اکسیدان دارد و از بروز بسیاری از انواع سرطانها پیشگیری میکند.
یک خرمالوی بزرگ (50 گرمی) حاوی چه مواد غذایی است؟
چربی: 20/0 گرم
ویتا مین سی: 33 میلیگرم
انرژی: 45 كیلوكالری
كربوهیدرات: 2/0 گرم
پروتئین: 8/38 گرم
هشدار: مصرف زیاد این میوه سبب چاقی خواهد شد. متخصصان تغذیه مصرف این میوه را به افراد مبتلا به دیابت توصیه نمیکنند.
نظر خود را ارسال کنید