دکتر زهرا نژادی؛ دارچین: انسولین هورمونی است که از لوزالمعده ترشح میشود و باعث میشود غذایی که میخوریم به انرژی تبدیل شود. افراد مبتلا به دیابت ممکن است نیاز به تزریق انسولین داشته باشند، زیرا انسولین کافی در بدن آنها تولید نمیشود یا اینکه انسولین تولید شده به خوبی عمل نمیکند.
انسولین را نمیتوانید به صورت خوراکی مصرف کنید. زیرا مانند غذا تجزیه میشود و اثر خود را از دست میدهد. انسولین باید در زیر پوست یا قسمتی از بدن که چربی دارد، تزریق شود. تزریق انسولین در داخل چربی درد کمتری نسبت به تزریق در عضله دارد.
عوامل زیادی میتوانند بر اثربخشی انسولین تاثیر بگذارند. بنابراین نگهداری و حفظ انسولین از اهمیت بالایی برخوردار است. رعایت این نکات میتواند کیفیت انسولین تزریقی را حفظ کند.
- شیشه انسولینی را که در حال مصرف است، میتوان در دمای اتاق نگهداری کرد اما شیشههای انسولین باز نشده را باید در یخچال نگهداری کنید.
- از قرار دادن انسولین در درجه حرارت بالا خودداری کنید. توجه داشته باشید که دمای مناسب برای نگهداری شیشه انسولین بین 20 تا 30 درجه سانتیگراد است.
- از تکانهای بیش از حد شیشه حاوی انسولین خودداری کنید. زیرا باعث از بین رفتن قدرت اثر دارو میشود. شیشههای انسولینی که خارج از یخچال نگهداری میشوند، پس از30 روز قدرتشان کم میشود.
- به تاریخ انسولین توجه کنید.
- پیش از استفاده از انسولین لازم است شیشه حاوی انسولین را از نظر وجود ذرات خارجی، همچنین یخزدگی بررسی کنید.
هشدار: در صورت کدر شدن انسولین کریستال داخل شیشه، این انسولین قدرت اثر خود را از دست داده است. کدر شدن شیشه انسولین کریستال به علت رعایت نکردن ترتیب کشیدن انسولین از هر شیشه است.
- انسولین NPH پس از یک تکان ملایم باید یکدست و شیری شود، در غیر این صورت غیرقابل استفاده است.
- از قرار دادن شیشه انسولین در برابر نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.
- شیشه انسولین را از یخزدگی محافظت کنید.
- تزریق انسولین سرد دردناک است. اگر انسولین را در یخچال نگهداری میکنید، بهتر است 30 دقیقه پیش از تزریق آن از یخچال خارج کنید.
پیشنهاد دارچین: پس از تزریق انسولین، سرنگها را در محلی دور از دسترس کودکان، در ظرفی مخصوص از جنس پلاستیک سخت یا فلزی که سوراخ نشده و دارای درپوش باشد، قرار دهید و در آن را محکم ببندید.
منبع: وبدا
نظر خود را ارسال کنید