چهارشنبه , ۴ مرداد ۱۳۹۶
Home » خونه‌زندگی » خانه داری » چطور تخم مرغ تازه را از تخم مرغ فاسد تشخیص دهیم؟

چطور تخم مرغ تازه را از تخم مرغ فاسد تشخیص دهیم؟

دارچین: تخم‌مرغ منبع خوبی از پروتئین، ویتامین‌ها و املاح ضروری است و می‌تواند به عنوان یک وعده مهم و کامل در برنامه غذایی افراد وجود داشته باشد.  یک تخم‌مرغ به طور متوسط ۷۶ کیلوکالری انرژی دارد. مصرف روزانه یک عدد تخم‌مرغ، ۳درصد نیاز انرژی یک مرد بالغ و ۴ درصد نیاز انرژی یک زن بالغ را تأمین می‌کند.

تخم مرغ به عنوان یکی از مواد غذایی پرمصرف به تنهایی و یا به عنوان مواد اولیه غذاهای مختلف در برنامه غذایی ما به وفور دیده می‌شودِ برای همین هم باید در خرید و نگهداری آن دقت کنیم.

نگهداری تخم مرغ در یخچال تا حدود زیادی از فساد آن جلوگیری می‌کند. بنابراین در تابستان از مغازه‌هایی خرید کنید که تخم مرغ را در یخچال نگهداری می‌کنند. تشخیص دادن تخم‌مرغِ تازه شاید کار سختی باشد، اما با این نشانه‌ها متوجه فساد تخم مرغ می‌شوید.

تخم‌مرغی که دارای اتاقک هوایی کوچک و سفیده آن نسبتا غلیظ و دارای ظاهری ابری و غیرشفاف و قابل تفکیک از زرده باشد و زرده‌اش کاملا گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ قرار گیرد، تخم مرغ سالم و تازه است.

تخم مرغ تازه

نشانه‌های فساد و کهنگی تخم‌مرغ

هنگامی‌که سفیده تخم‌مرغ، صورتی یا مانند رنگین کمان شود و بوی تعفن بدهد، نشانه فساد ناشی از باکتری‌هاست. اغلب تخم مرغ‌های فاسد، پوست کدر و بدرنگی دارند.

هم‌چنین مخلوط شدن سفیده و زرده تخم‌مرغ یا رقیق و شفاف شدن سفیده آن، از نشانه‌های کهنه شدن و فسادپذیری آن است.

بزرگ شدن اتاقک هوایی تخم‌مرغ که در سر آن قرار دارد، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی‌مدت تخم‌مرغ است. این یعنی تخم‌مرغ تازگی خود را از دست داده است.

برای تشخیص تخم‌مرغ کهنه می‌توان آن را در آب غوطه‌ور کرد. اگر در آب شناور بماند، به مفهوم بزرگ شدن اتاقک هوایی آن و کهنگی‌اش است.

پوسته تخم‌مرغ تازه آب‌پز، هنگام پوست کندن از سفیده بسختی جدا می‌شود، در صورتی که پوسته تخم مرغ کهنه به سهولت کنده می‌شود.

تغییر رنگ زرده، ملاک درستی برای تشخیص فساد تخم‌مرغ نیست. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. معمولا تخم‌مرغ‌های رسمی زرده‌‌شان پررنگ‌تر است.

سفید یا قهوه ای بودن پوسته تخم مرغ وابسته به نژاد مرغ است و از نظر ارزش تغذیه‌ای خواص آن یکسان است.

دو زرده بودن تخم مرغ ویژگی آن محسوب نمی‌شود و صرفا یک خصوصیت ژنتیک است.

تخم‌مرغ‌های محلی یا رسمی به دلیل این که با فضولات مرغ تماس پیدا می‌کنند، بدون شک باعث آلوده شدن یخچال و انتقال احتمالی میکروب‌های بیماری‌زا می‌شوند، اما تخم‌مرغ های صنعتی بلافاصله پس از تخم‌ گذاشتن مرغ، داخل مسیری قرار می‌گیرند که امکان آلوده شدن مجدد آن با مدفوع مرغ وجود ندارد. بعضی عرضه کنندگان برای محلی نشان دادن تخم مرغ‌ آن را به فضولات آغشته می‌کنند که این کار غیر بهداشتی و دور از انسانیت است.

اگر آلودگی ای بر سطح تخم مرغ دیدید، آن را به وسیله یک دستمال نسبتا زبر پاک کنید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *