دارچین: آبگوشت به، یکی از غذاهای سنتی روستای سیرو از توابع کهک در استان قم است. این آبگوشت با فرا رسیدن فصل به، به خاطر خاصیت تقویت کنندگی سیستم بدن، به وفور در این روستا و شهرهای اطراف، تهیه و سرو میشود.
به گفته متخصصان تغذیه، این غذا حدود 30 درصد نیاز روزانه یک فرد سالم به آهن و نیمی از نیاز روزانه به اسیدفولیک را تامین میکند؛ در نتیجه برای پیشگیری از آنمی فقر آهن در گروههای سنی پرخطر مثل کودکان و نوجوانان در حال رشد، زنان در سنین باروری و زنان باردار و شیرده توصیه میشود.
همچنین به علت وجود گوشت و حبوبات، دارای محتوای پروتئینی بالاست و استفاده از آن در کودکان در حال رشد مفید است. مصرف گوشت قرمز به همراه حبوبات به افزایش جذب آهن موجود در حبوبات کمک میکند و در پیشگیری از ابتلا به کمخونی فقر آهن مفید است.
به علت وجود گوشت قرمز و چربی اشباع آن، مصرف این غذا به افراد با سابقه بیماری قلبی – عروقی و چربی خون بالا کمتر توصیه میشود.
هر لیوان حبوبات پخته، حاوی 15 گرم فیبر است که بیشتر از نیمی از نیاز روزانه انسان را به فیبر بر طرف میکند. مصرف فیبر، موجب احساس سیری شده و به کاهش وزن، تعدیل چربی و قند خون کمک میکند.
میوه به، دارای مقدار زیادی فیبر غذایی، پتاسیم، قند و ویتامین سی است. از فواید خوردن آن میتوان به تجدید و احیای روحیه، تقویت قلب، کبد و معده، کمک به هضم غذا و از بین بردن بوی بد دهان اشاره کرد.
مواد لازم:
گوشت/ 400 گرم
نخود و لوبیا/ 150 گرم (یک و نیم پیمانه)
به/ 200 گرم ( 2 عدد متوسط)
پیاز/ 200 گرم ( 2 عدد متوسط)
نمک و فلفل/ به میزان لازم
رب گوجه/ یک قاشق غذاخوری یا یک عدد گوجه تازه
روش پخت:
ابتدا پیازها و بهها را میشوییم و آنها را خرد میکنیم. بعد گوشت، فلفل، زردچوبه و ادویه را در قابلمه میریزیم و روی شعله گاز قرار میدهیم. سپس 6 لیوان آب در آن میریزیم.
سپس نخود، لوبیا، به و پیاز را اضافه کرده و میگذاریم با حرارت کم بجوشد و آبگوشت جا بیفتد.
در آخر رب گوجه فرنگی یا گوجه تازه را اضافه میکنیم و پس از پخت کامل مواد، نمک را هم اضافه میکنیم.
چند ترفند دارچین برای خوشمزه و سلامت بودن آبگوشت به:
- در زمان استفاده از گوشت قرمز، چربی متصل به آن را تا حد امکان جدا میکنیم.
- حتما حبوبات را 6 تا 8 ساعت قبل از طبخ خیس میکنیم و آب آن را دور میریزیم تا از نفخ و عوارض گوارشی ناشی از آن جلوگیری شود.
- از آنجا که جوانه زدن تا حدودی ترکیبات نفخزای حبوبات را کاهش میدهد، افرادی که با خوردن کمی حبوبات نفخ میکنند، میتوانند از جوانه آنها استفاده کنند.
نظر خود را ارسال کنید