اکرم حسنیان؛ دارچین: کدو سبز از آن دسته سبزیهایی است که طرفداران زیادی ندارد اما برای بهرهمند شدن از خواص آن، بهتر است حتما کدو را در برنامه غذاییتان بگنجانید. کارشناسان تغذیه اعتقاد دارند کدو سبز در پیشگیری از ابتلا به بیماری اماس تاثیرگذار است. كدو سبز، در درمان آسم موثر است و بخاطر داشتن ويتامين C، حاوي آنتياكسيدانهای قوی است. همچنین كدو سبز داراي مقدار مفيدي فولات، پتاسيم و ويتامين A است كه بدن به آنها نياز دارد.
یکی از شیوههای مناسب برای طبخ کدو، که طعم آن را دلنشین میکند، استفاده در خورش است. هرچند که مصرف خام کدو سبز در ماست و یا سالاد هم فواید زیادی برای بدن دارد. در این مطلب دارچین طرز تهیه خورش کدو سبز با گوشت را با هم مرور میکنیم.
مواد مورد نیاز:
گوشت ماهیچه گوسفندی: 500 گرم
- این خورش را با همین طرز تهیه میتوانید با مرغ هم درست کنید.
کدو: هشت عدد
پیاز داغ عسلی: سه قاشق سوپخوری
رب گوجه فرنگی: یک قاشق سوپخوری
آب گوجه فرنگی: دو فنجان
آب لیموترش: سه قاشق سوپخوری
- البته میتوانید از پودر لیموعمانی هم استفاده کنید.
روغن: به میزان لازم
نمک، زردچوبه، دارچین، فلفل: به میزان دلخواه
طرز تهیه:
پیاز را سرخ کنید، گوشت گوشت شسته شده و تکه تکه شده را با پیاز تفت دهید، همه ادویهها به جز نمک را به آن اضافه کنید، در قابلمه را بگذارید و ده دقیقه صبر کنید تا گوشت به خوبی آب بیاندازد.
گام دوم
رب گوجه فرنگی، آب گوجه فرنگی و نمک را به گوشت اضافه کنید. حالا چهار تا پنج لیوان آب داغ را هم به این ترکیب اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و ماند خورشهای دیگر، صبر کنید تا گوشت کامل بپزد.
* خورش، بعد از پخته شدن گوشت، نباید بیشتر از یک و نیم لیوان آب داشته باشد.
گام سوم
در فاصلهای که منتظر پخته شدن گوشت هستید، پوست کدوها را بگیرید. یک برش میان آنها ایجاد کنید و کمی نمک به کدوها بزنید.
گام چهارم
کدوها را در روغن داغ، با حرارت ملایم، سرخ کنید. تا اندازهای که کدوها طلایی شوند و مغز کدو کاملا پخته شود.
گام پنجم
بعد از اینکه گوشت کاملا پخته شد و آب خورش به میزان مورد نظر رسید، اول آبلیمو یا لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید. بعد کدوها را روی گوشت بچینید. از هم زدن خورش، خودداری کنید تا کدوها شکل خود را حفظ کنند. بعد از ده دقیقه اجاق را خاموش کنید. خورش کدوی عالی شما آماده است.
ترفندهای دارچین:
- میتوانید برای ترش شدن خورش، از غوره استفاده کنید. در این صورت باید پیش از اضافه کردن کدو، غوره را به خورش اضافه کنید.
- یک راه دیگر این است که چند گوجه کوچک را جداگانه سرخ کنید و بعد موقع سرو خورش، دور ظرفها بچینید.
- همچنین میتوانید از سیب زمینی خلالی سرخ شده، برای تزیین خورش استفاده کنید.
نظر خود را ارسال کنید