مصرف آش داغ ترخینه در روزهای سرد باعث میشود دمای مرکزی بدن افزایش یابد و میکروبها نتوانند در این دما رشد و زندگی کنند.
به گزارش دارچین؛ آش ترخینه، نوعی غذای محلی است که مصرف آن در روزهای سرد پاییز و زمستان علاوه بر لذتبخش بودن، میتواند بدن شما را در مقابل بسیاری از بیماریهای فصلی واکسینه کند.
در تهیه آش ترخینه از غلات زیادی استفاده میشود، این غلات گرمایی که به هنگام پخت به آش داده میشود را در خود نگه میدارند و موقعی که وارد بدن فرد میشود دمای مرکزی بدن را بالا می برد.
یکی از ویژگی های آش ترخینه این است که با افزایش دمای مرکزی بدن مانند شرایطی که تب ایجاد میکند، جلوی رشد و فعالیت میکروبها در بدن گرفته می شود.
دمای بالا ساختار پروتئینی میکروبها را از بین میبرد و باعث پیشگیری از بروز بیماریهایی از جمله سرماخوردگی میشود.
همچنین به دلیل استفاده از ماست در آش ترخینه و خاصیت اسیدی ماست، مصرف آش ترخینه باعث از بین رفتن باکتریهای موجود در دستگاه گوارش میشود.
علاوه بر این وجود پیاز در آش ترخینه میتواند خواص ضدعفونی کننده آن را افزایش دهد. بخش عمدهای از خواص ضد سرماخوردگی ترخینه ناشی از جو روانی است که به فرد وارد میشود.
طرز تهیه آش ترخینه
مواد مورد نیاز:
ترخينه: چهار پيمانه
پياز: يک عدد بزرگ
روغن: کمي براي سرخ کردن پياز
سبزي آ: نيم کيلو
عدس: دو پيمانه
نمک، زرد چوبه، فلفل سياه: به ميزان لازم
ماست، نعنا و سير داغ: در صورت تمايل
شیوه پخت:
عدس را جداگانه پخته و كنار مي گذاريم. ترخينه را در ظرفي جداگانه ريخته و مقداری آب سرد روی آن میریزیم تا دانه هاي بهم چسبيده از هم جدا شوند.
در قابلمه اي که براي طبخ آش در نظر گرفته اید، پياز را خرد کرده و با روغن تفت دهید، تا کاملا طلايي شود.
مقداری زردچوبه به آن اضافه مي كنيم .ترخينه را همراه با آب و سبزي آش و نمک و فلفل سیاه به پياز داغ اضافه مي كنيم.
شعله را ملايم مي كنيم تا سبزي آش جا بييفتد. سپس عدس پخته شده را اضافه مي كنيم و مي گذاريم آش جا بييفتد. حالا زمان اضافه کردن ماست فرا رسیده است. سه تا پنج دقیقه پیش از خاموش کردن آش، میتوانید مقدار ماست مورد نظرتان را به آش اضافه کنید.
در هنگام سرو کردن ميتواند روي آش را با کشک(یا ماست)، پياز داغ ، نعنا داغ، سير داغ و کشک تزيين کنيد.
نظر خود را ارسال کنید