اکرم حسنیان؛ دارچین: رشته پلو یکی از پلوهای اصیل ایرانی است که پای ثابت بیشتر سفرههای ایرانی در شب عید است. پختن این پلو یک فلسفه جالب دارد؛ خیلی از افراد معتقدند که با پختن رشته پلو و صرف آن در نخستین شب سال، رشته امور در طول سال به دستشان خواهد آمد.
موادی که به آنها نیاز دارید
برنج: یک کیلو گرم
رشته پلوئی: نیم کیلو
گوشت ماهیچه گوسفندی: ۷۵۰ گرم
روغن: ۲۰۰ گرم
خرما: ۵۰۰ گرم
کشمش: ۲۵۰ گرم
زعفران: ۱ قاشق مرباخوری
طرز تهیه ی رشته پلو:
برنج را از چند ساعت قبل خیس کنید.
گوشت را تکهتکه کنید و با یک یا دو پیاز خرد شد متوسط در 5 تا 6 لیوان آب با حرارت ملایم بپزید. توجه داشته باشید که گوشت بعد از پخته شدن باید حدود یک لیوان آب گوشت داشته باشد. باید بعد از پختن یک لیوان آب داشته باشد. وقتی به اواخر زمان پخت گوشت رسیدید، مقدار مناسبی نمک به آن اضافه کنید.
بعد از اینکه از نرم و پخته شدن گوشت مطمئن شدید، آن را از آب خارج کنید. نصف میزان زعفران ساییده شده را در یک چهارم لیوان آب گرم حل کنید و با 100 گرم روغن در آبگوشت بریزید و روی شعله کم بگذارید تا به اصطلاح جا بیوفتد.
هسته خرما را جدا کنید. کشمش را هم تمیز کنید و بشویید. یک قابلمه مناسب را به تناسب برنج و مواد پر از آب کنید و صبر کنید تا به جوش بیاید. برنج را در دیگ بریزید تا کمی نرم شود، سپس رشتهها را از هم جدا کنید و داخل برنج بریزید.
پس از آنکه کمی جوشید و رشتهها نرم شد، آنرا آبکش کنید. در این مرحله بهتر است برای اینکه رشتهها به هم نچسبد کمی آب با دمای ملایم روی آن بریزید.
حالا بقیه روغن را با یک لیوان آب ته دیگ بریزید. نصف برنج را در دیگ ریخته گوشت و خرما و کشمش را لای آن بگذارید و با بقیه برنج روی آنرا بپوشانید.
قابلمه را روی حرارت گذاشته و پلو را دم کنید. باقی مانده زعفران و کره آب شده را برای تزئین و طعم دادن به پلو استفاده کنید. آب باقیمانده گوشت را هم در ظرفهای کوچگ به عنوان سس غذا صرف کنید.
برای تزئین رشتهپلو هیچ محدودیتی ندارید. میتوانید از انواع مغزها، خلال بادام، خلال پوست نارنج، حبوبات و سبزیجات تازه کمک بگیرید. همهچیز به ذائقه شما بستگی دارد.
نوش جان
نظر خود را ارسال کنید