اکرم حسنیان؛ دارچین: خورش پیچاق قیمه، یک غذای سرشار از انرژی آذری است که در تمام طول سال سرو میشود اما در نوروز برای مهمانیها، یک غذای محبوب است.
موادی که به آنها نیاز دارید:
گوشت ریز خرد شده: 500 گرم
خلال بادام: 150 گرم
پیاز داغ: یک پیمانه (دو تا سه پیاز متوسط)
آبغوره: نصف پیمانه
زرده تخممرغ: 3 عدد
نمک، فلفل، زردچوبه و زعفران: به میزان دلخواه
رب گوجه فرنگی: دو قاشق غذاخوری
طرز تهیه:
برای این خورش آذری بهتر است گوشتها را یا خیلی ریز کنید و یا آنها را به صورت رشته رشته خرد کنید. گوشت را با روغن تفت دهید. رب گوجهفرنگی را هم به آن اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید.
خلال بادام، فلفل و زردچوبه را هم به گوشت اضافه کنید. سه تا چهار لیوان آب جوش به این مواد اضافه کنید و روی شعله کم صبر کنید تا گوشت مقداری نرم و پخته شود.
وقتی گوشتها نرم شد یعنی حدود یک ساعت بعد، پیاز داغ و آبغوره را به مواد اضافه کنید. یک ساعت بعد نوبت اضافه کردن نمک و زعفران رسیده است. زعفران را در یک چهارم لیوان آب جوش حل کنید و به خورش اضافه کنید. منتظر بمانید تا خورش جا بیوفتد.
10 دقیقه پیش از صرف این خورش، آن را به ماهیتابه منتقل کنید. با قاشق جاهای مختلف خورش جا باز کنید و زردههای تخم مرغ را به صورت درسته درون آن قرار دهید. در ظرف را ببندید تا تخممرغها پخته شود. غذای شما آماده است.
نکتههای سرآشپز:
– بهتر است فقط از زرده تخم مرغ استفاده کنید تا هم خورش مجلسیتر شود و هم بوی سفیده تخممرغ نگیرد.
– رنگ اصلی این خورش را زعفران ایجاد میکنید پس از اضافه کردن ربگوجه بیشتر خودداری کنید. این خورش باید به رنگ زرد مایل به قهوهای باشد.
نظر خود را ارسال کنید