اگرچه شبهای ماه رمضان امسال انقدر کوتاه است که شاید نتوانید در فاصله افطار تا سحر، میان وعده های زیادی میل کنید، اما دارچین چند دسر ویژه برای ماه رمضان به شما پیشنهاد میکند، تا در سفرههای افطاری خود به یاد دارچین هم باشید.
حلوای عربی ویژه ماه رمضان
زمان مورد نیاز: 15دقیقه
طرز تهیه این حلوا بسیار ساده است. شما برای درست کردن این حلوای عربی، نیاز به زمان زیادی ندارید.
مواد لازم:
آرد گندم 3 پیمانه
گلاب یک پیمانه
شکر 3 پیمانه
کره یا روغن جامد 250 گرم
زعفران ساییده نصف قاشق چایخوری
پسته و مغز بادام خرد شده
آب 4 لیوان
پیش از شروع هر کاری باید شکر و آب را با هم بجوشانید. بعد از اینکه شکر کاملا در آب حل شد، زعفران ساییده حل شده و گلاب را به این ترکیب اضافه کنید و آن را کنار بگذارید.
در مرحله دوم، روغن یا کره را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کاملا آب شود. آهسته و کم کم آرد را هم به آن اضافه کنید. در طول اضافه کردن آرد، این ترکیب را مرتب با قاشق چوبی به هم بزنید تا رنگ آرد کاملا طلایی و شفاف شود.
حالا قابلمه را از روی حرارت بردارید. شربت را کم کم به آن اضافه کنید و مرتب به هم بزنید. هم زدن را آنقدر ادامه دهید تا شربت و آرد کاملا با هم ترکیب شوند.
ترکیب به دست آمده را دوباره روی حرارت ملایم قرار دهید و هم بزنید تا تا حلوا به روغن بیفتد. حلوای عربی خوشمزه شما آماده است. کافی است آن را در ظرف مناسبی ریخته و با پسته و مغزبادام خرد شده تزئین کنید.
دسر خرما
زمان مورد نیاز: 30 تا 45 دقیقه
خرما به خاطر داشتن قند طبیعی و کالری مناسب، در ماه رمضان باید حتما در برنامه غذایی روزهداران گنجانده شود. دسر خرما یک میانوعده پرطرفدار برای افرادی است که میخواهند انرژی لازم برای بدن خود را از راه خوراکیهای طبیعی تامین کنند.
مواد لازم:
خرما بدون هسته یک کیلوگرم
بیسکویت ساده خرد شده ]مثلا بیسکویت ساقه طلایی[ یک پیمانه
یک سوم پیمانه پودر بادام یا پسته
پودر کاکائو یک چهارم پیمانه یا یک تخته شکلات تلخ 100 گرمی رنده شده
گلاب 3 نصف پیمانه
هل ساییده شده یک قاشق چای خوری
خرماهای بدون هسته را داخل یک قابلمه متوسط حدود 3 تا 5 دقیقه حرارت دهید تا کاملا نرم شوند. خرماهای نرم شده را داخل یک ظرف بزرگ بریزید. آنقدر خرماها را با دست ورز دهید تا کاملا از هم باز شوند. حالا یک سوم از بیسکویت پودر شده را به آن اضافه کنید. پس از آن نوبت اضافه کردن گلاب، هل و پودر کاکائو است. این مواد را کاملا با هم ترکیب کنید.
یک قالب کیک مستطیل شکل را کاملا چرب کنید و با کاغذ مومی کف و اطراف آن را بپوشانید. یک سوم دیگر از بیسکوییت های خرد شده را روی کاغذ مومی بریزید. ترکیب به دست آمده ]مایع خرما[ را روی آن قرار داده و فشار دهید. پودر پسته و بادام را روی آن بریزید. دسر را به مدت سه تا چهار ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملا شکل بگیرید.
بعد از سه تا چهار ساعت مواد را از داخل قالب با کمک کاغذ بیرون بیاورید و بقیه بیسکویت خرد شده را پشت و کنار دسر بپاشید. آن را برش بزنید و از دسر آماده شده لذت ببرید.
دسر فرنی با انبه
زمان مورد نیاز: کمتر از 30 دقیقه
انبه یک میوه پر کالری و انرژی بخش است. امسال هم که ماه رمضان با فصل انبه همزمان شده است. کافی است مقداری انبه تازه از بازار تهیه کنید تا یک دسر متفاوت و مقوی برای ماه رمضان داشته باشید. طرز تهیه این دسر، شباهت زیادی به فرنی دارد.
مواد لازم:
انبه؛ یک عدد متوسط
شیر؛ دو لیوان
آرد نشاسته؛ یک قاشق سوپ خوری
آرد برنج؛ سه قاشق سوپخوری
شکر؛ یک دوم پیمانه
گلاب؛ یک قاشق سوپخوری
خامه؛ دو قاشق سوپخوری
کره؛ یک چهارم قالب 100گرمی
آرد برنج، آرد نشاسته و شیر را روی حرارت ملایم، مرتب هم بزنید. هنگامی که شیر گرم ]گرم نه جوش[ شد، شکر را هم به آن اضافه کنید. حالا صبر کنید تا شیر بجوش بیاید. شکر را هم اضافه کنید.
بعد از حل شدن شکر، گلاب را هم کم کم اضافه کنید و بگذارید تا مواد فرنی غلیظ شود.
ترکیب به دست آمده را که حالا مقداری غلیظ شده است، از روی حرارت بردارید و کره را هم به آن اضافه کنید.
حالا نوبت انبه رسیده است. بهترین راه برای استفاده از انبه این است که قبل از اینکه پوست آن را بکنید، از وسط یک برش افقی بزنید، یک نیمه انبه را آنقدر با دست بچرخانید تا از هسته جدا شود. پوست انبه را بگیرید و با قاشق کوچک، داخل آن را جدا کرده و در مخلوط کن بریزید. آن را میکس کنید تا کاملا حالت پوره پیدا کند.
پوره انبه و خامه را به ترکیب آماده ]یا همان فرنی خنک شده[ اضافه کنید. آن را در ظرف بریزید. به مدت یک تا دو ساعت آن را در یخچال بگذارید تا کاملا صفت یا به اصطلاح بسته شود. دسر انبه شما آماده میل کردن است.
حلوای بادام
زمان مورد نیاز: 15 تا 20 دقیقه
مواد لازم:
آرد سفید؛ 500 گرم
روغن یا کره؛ 350 گرم
پودر قند؛ 500 گرم
پودر زنجبیل؛ یک قاشق سوپ خوری
خلال بادام؛100 گرم یا مقداری بیشتر
پودر قند، پودر کاکائو و پودر پسته؛ به میزان لازم برای تزیین
آرد را در یک ظرف نچسب، روی حرارت ملایم حرارت دهید تا زمانی که رنگ آن به کرمی تغییر پیدا کند. آرد حرارت دیده را الک کنید تا یک نواخت شود. دوباره ظرف را روی حرارت ملایم بگذارید و کره یا روغن را به آن اضافه کنید. در تمام مدت این ترکیب را با یک قاشق چوبی هم بزنید.
حالا باید هل، زنجبیل و خلال بادام را به مخلوط به دست آمده از آرد و کره اضافه کنید و دوباره حرارت دهید.
پودر قند را الک کنید تا کاملا نرم و بدون ناخالصی باشد. آن را به مواد روی شعله اضافه کنید و کمی هم بزنید.
مخلوط به دست آمده را از روی حرارت بردارید، اما هم زدن مواد را ادامه دهید تا دمای آن کمتر شود.
ظرف مورد نظر برای حلوا را کاملا چرب کنید و حلوا را در آن بریزید. پشت یک قاشق را کمی نم دار یا چرب کنید و سطح حلوای درون ظرف را کاملا یکنواخت کنید. حلوا را در درمان خنک خانه و یا در طبقه های پایین یخچال ]که دمای کمتری نسبت به بقیه یخچال دارند[ قرار دهید تا کاملا سرد و سفت شود.
حالا زمان آن رسیده که با قالب، یا با چاقو آن را برش بزنید و در ظرف مورد نظر بچینید.
سطح حلوا را میتوانید با انواع مغزها یا پودر نارگیل تزئین کنید.
حلوای هویج
زمان مورد نیاز: 15 تا 20 دقیقه
هویج میوهای سرشار از ویتامین E است. این میوه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و مقدار کلسترول خون را هم پایین میآورد. در ماه رمضان ممکن است به خاطر ضعف، دچار مشکلات بینایی شوید، اما هویج به شما کمک میکند تا در شب، دید بهتری داشته باشید. البته توجه داشته باشید که هویج میوهای ادرارآور است، پس بهتر است حلوای هویج را به عنوان میان وعده پس از افطار مصرف کنید نه در هنگام میل کردن وعده سحری. یکی دیگر از ویژگیهای معجزهآسای هویج این است که مانند انسولین عمل کرده و قندخون بدن را تنظیم میکند.
مواد لازم برای تهیه حلوای هویج
هویج؛ نیم کیلو
آرد؛ یک پیمانه
روغن مایع؛ یک دوم پیمانه
گلاب؛ یک دوم پیمانه
شکر؛ دو پیمانه
زعفران
قبل از هرچیز هویج ها را بشورید]دارچین به شما پیشنهاد میکند تا در شستن هویج دقت کنید، چرا که هویج آلوده میتواند خطرات زیادی برای شما به همراه داشته باشد[، پوست آنها را بتراشید و و بخارپز کنید. و بعد آن را به شکل پوره، نرم و له کنید.
سپس آن را روی حرارات ملایم قرار دهید تا مقداری نرم شود. دقت کنید که رنگ هویج نباید تغییر کند. حالا روغن را به آن اضافه کنید و آنقدر ترکیب کنید تا مایع یک دستی به دست بیاید.
گلاب، شکر و زعفران ]زعفران حل شده در مقدار کمی آب جوش[ را هم به ترکیب هویج اضافه کنید و آن را روی شعله ملایم قرار دهید. در تمام این مدت، مواد را به صورت دورانی هم بزنید تا مثل حلوا یکدست شود.
شعله را خاموش کنید. اجازه دهید تا حلوای به دست آمده مقداری خنک شود و بعد آن را با قیف، به شکل مورد نظر دربیاورید.
آن را در یخچال قرار دهید و پس از خنک و سفت شدن، میل کنید.
دسر طالبی
زمان مورد نیاز: 30 دقیقه
طالبی، یکی از غنی ترین منابع ویتامین آ و ویتامین ث است. طالبی به خاطر ویژگیهایی همچون اشتهاآور بودن، ادرار آور بودن و ملین بودن میتواند برای افرادی که در ماه رمضان دچار مشکلات گوارشی شدهاند، مفید باشد. البته کسانی که دچار دیابت یا وروم معده هستند، پیش از مصرف طالبی باید با پزشک خود مشورت کنند. این دسر نیز به سبب اشتهاآور بودن، برای میان وعده پس از افطار مناسبتر است و اشتهای شما را برای میل کردن سحری، بیشتر میکند.
مواد لازم:
طالبي؛ يك كيلوگرم
خامه؛ 200 گرم
شكر؛ چهار تا شش قاشق سوپخوري ]بسته به شیرینی طالبی این میزان قابل تغییر است[
پودر ژلاتين؛ يك قاشق سوپخوري
آب سرد و آب جوش؛ هر کدام نصف پيمانه
پوست طالبی و تخمهای آن را جدا کنید. طالبی را خرد کنید و با شکر و خامه در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره یکنواخت در بیاید.
پودر ژلاتين را با آب سرد مخلوط کنید و و بعد از پنج دقيقه آبجوش را هم به آن اضافه کنید. حالا باید آن را به صورت بنماري ]روي بخار كتري با مقدار کمی فاصله[ قرار دهید تا کاملا یکنواخت و به اصطلاح صاف شود.
حالا ترکیب ژلاتین را به مخلوط طالبي اضافه کنید و هم بزنید.
برای سرو این دسر، میتوانید آن را در قالبهای تک نفره یا یک قالب بزرگ بریزید. دسر را به مدت شش تا هشت ساعت در یخچال قرار دهید و سپس میل کنید.
نظر خود را ارسال کنید
از مجلتون واقعا خوشم اومد؛دسرایی که یاد داده بودید واقعا عالی بود؛ازهمین شماره اول مجلتون امیدوارم بشه که عضو همیشگی مجلتون باشم؛
کلا از مطالب مجلتون خیلی خوشم اومد؛ماسکهای لایه برداری هم که توضیح داده بودید عالی بود؛مرسی
اره خوبه واقعا
سلللللللللللللللللللام.توی حلوای هویج ارد رو کی اضافه میکنید تو مگالبتون من ندیدم کی اضافه کردین؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟