اکرم حسنیان؛ دارچین: از گذشته رسم بیشتر ایرانیان بر این بود که سبزیپلو با ماهی ناهار یا شام روز نخست بهار باشد، چرا که به اعتقاد بیشتر مردم، سبزی رنگ برنج در کنار نشان برکت آن حکایت از زایش طبیعت در سال جدید خواهد داشت. ماهی هم نشانی از جنب و جوش و جریان داشتن زندگی است.
در سراسر ایران از جنوب تا شمال شیوههای متفاوتی برای طبخ ماهی در کنار سبزی پلو وجود دارد. در واقع هم شیوههای طبخ متفاوت است و هم نوع ماهیای مورد استفاده برای آن. در این جا یکی از خوشمزهترین شیوههای طبخ سبزیپلو با ماهی را با هم مرور میکنیم.
موادی که به آنها نیاز دارید
برنج: ۴ پیمانه
سبزی پلویی: شامل تره فرنگی یا سیر تازه، جعفری، شوید، شنبلیله و گشنیز، از هر کدام ۲۰۰ گرم
ماهی شیر: ۱عدد متوسط
آرد سفید: ۲ فنجان
زردچوبه ودارچین: به میزان لازم
لیموترش: ۴ عدد
روغن مایع: نصف فنجان
تمر هندی: یک بسته
نمک و فلفل: به مقدار خیلی لازم
پیاز: یک عدد بزرگ
سیر: ۴ حبه
طرز تهیه
برنج آبکش شده را کمکم داخل قابلمهای که در ته آن مقداری روغن مایع ریخته اید و به دلخواهتان با نان لواش، سیبزمینی یا کاهو به عنوان تهدیگ گذاشتهاید، بریزید. لابهلای برنجها را با سبزی پلوییتان که از قبل خورد و آماده کردهاید پر کنید و با اضافه کردن روغن بگذارید به آهستگی دم بکشد.مقداری گشنیز، جعفری وشنبلیله را از سبزیها جدا کنید و برای ماهی کنار بگذارید.
ماهی شیر را پس از تمیز کردن به تکههای هم اندازه تقسیم کنید. حدود نیم ساعت ماهیهای تکه شده را داخل آب لیمو، پیاز، نمک و فلفل قرار دهید. بهتر است مقدار کمی نمک به مواد اضافه کنید چون تمر هندی به اندازه کافی به غذای شما طعم شوری خواهد داد.
پس از نیم ساعت که ماهی ها با آبلیمومزهدار شدند آنها را از آب لیمو بیرون کشیده و در آرد سفیدی که با زردچوبه و دارچین را با آن مخلوط کردهاید بخوابانید و سرخ کنید.
دراین مرحله نوبت به مزهدار و خوشمزهتر کردن ماهیها با طعم خاص جنوب میرسد. ابتدا تمر هندی را داخل یک لیوان آب حل کرده و از صافی عبوردهید. در ظرفی دیگر پیاز و سیر را با کمی زردچوبه و فلفل بدون نمک با هم سرخ کنید و گشنیز، جعفری و شنبلیله خورد شده را که از سبزیهای پلویی کنار گذاشته بودید به آنها اضافه کنید و صر کنید تا خوب با هم سرخ شوند، پس از سرخ شدن، تمر هندیهای حل شده در آب را به آنها اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید و جا بیفتد.
این مایع سس مانند را روی ماهیهای سرخ شده بریزید و بگذارید همینطور با درب باز روی شعله م بجوشد تا ماهیها کاملا مزهدار شوند. پس از بیست دقیقه ماهی خوشمزه شما آماده است.
پیشنهاد دارچین: شما میتوانید همین مواد را برای تهیه ماهی شکمپر هم استفاده کنید. بهتر است ماهی شکم پر را در فر بپزید.
نظر خود را ارسال کنید
این غذا خیلی خوشمزست درستش کنید ضرر نمیکنید