وقتی حرف از تهیه بستنی در خانه میآید، شاید کمی ترس و دلهره به دلتان راه دهید، اما درست کردن این دسر بینظیر با داشتن طرز تهیه بستنی برایتان به کاری ساده و تفریحی لذتبخش تبدیل میشود.
در ادامه، طرز تهیه بستنی خانگی را با هم مرور میکنیم.
مواد لازم برای حدود یک و نیم کیلو بستنی:
شیر: یک لیتر
شکر:300 گرم
ثعلب: دو قاشق چایخوری
محلول زعفران: دو قاشق سوپخوری
گلاب: چهار قاشق سوپخوری
پودر هل سفید: یک قاشق چایخوری
خامه صبحانه:100 گرم
پسته: 100 گرم، خرد شده
نکته: به جای استفاده از زعفران و پسته، میتوانید از اسانس میوهها و شکلات یا ترکیبهای دیگر استفاده کنید.
طرز تهیه بستنی سنتی
- گام اول
شیر را بجوشانید. اگر میخواهید یک بستنی سنتی حسابی داشته باشید، میتوانید از شیر گاومیش استفاده کنید. ثعلب را با شکر مخلوط کرده، آن را آرام آرام به شیر در حال جوش اضافه کنید. شیر را با مفتول دستی هم بزنید تا شکر در شیر حل شود.
- گام دوم
مایع ترکیب شده را از روی حرارت بردارید. وقتی شیر داغی خود را از دست داد، آن را از صافی رد کنید تا یک دست شود. بگذارید شیر کمی خنک شود. سپس محلول زعفران ، گلاب و هل را به شیر اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
- گام سوم
روش اول: ترکیب به دست آمده را در ظرف مناسب در دار(یک ظرف کاسه مانند بزرگ) در فریزر قرار دهید.
هر یک ساعت یک بار آن را از فریزر خارج کرده، هم بزنید و دوباره در فریزر بگذارید تا به اصطلاح خودش را بگیرد ولی یخ نزند.
این کار را چهار بار تکرار کنید.
روش دوم: اگر بستنیساز برقی دارید، میتوانید مایه بستی را در دستگاه بستیساز بریزید.
در آخر پسته ی خرد شده را به بستنی اضافه کنید.
- گام چهارم
خامه را در سینی فر لبه کوتاه به ضخامت یک تا دو میلیمتر پهن کنید و در فریزر قرار دهید تا یخ بزند.
بعد از اینکه یخ زد، آن را از فریزر خارج کنید، سپس خامه را خرد کرده و داخل بستی آماده بریزید.
بستی را با قاشق چوبی هم زده و دوباره در فریزر قرار دهید.
نکتههای دارچین برای تهیه یک بستنی هیجانانگیز و مجلسی
- این طرز تهیه حدودا دو هزار و ۵۳۰ کیلوکالری انرژی، ۳۵۷ گرم کربوهیدرات، ۵۵ گرم پروتئین و ۹۷ گرم چربی دارد. اگر از شیر گاومیش استفاده کنید، میزان کالری و چربی افزایش مییابد.
- میزان شکر این دستور را تغییر ندهید. اگر شکر بستنی بیشتر از این میزان باشد، بستنی نمیبندد، بلکه یخ میزند.
- اگر خامه زیادی چرب باشد، منجمد نمیشود. برای گرفتن چربی زیاد خامه، میتوانید مقداری شیر به آن اضافه کنید و بعد در سینی فر آن را پخش کنید.
- اگر بستنی شما یخ زد و کشدار نشد، یعنی از ثعلب مرغوب استفاده نکردهاید. پس هنگام خرید ثعلب، دقت کنید چرا که اصلیترین ماده شکلدهنده به بستنی، ثعلب است.
- هر چه مقدار ثعلب زیادتر باشد، بستنی کشدارتر خواهد شد. البته بهتر است در استفاده از ثعلب زیادهروی نکنید.
- به جای استفاده از کاسه برای گذاشتن بستنی در فریزر، برای زود بسته شدن بستنی به روش سنتی آن را در سینیهای لبهدار فلزی بریزید و هر بار با کاردک آن را هم بزنید تا بستنی زود بسته شود.
- به جای استفاده از زعفران و پسته، میتوانید از اسانس میوهها و شکلات یا ترکیبهای دیگر استفاده کنید.
مطالب مشابه:
درمان خوشمزه تابستان: بستنی یخی بدون شکر
نظر خود را ارسال کنید