دارچین: مسکوف، یک غذای دریایی فوقالعاده عراقی است که با ماهی و سس گوجهفرنگی پخته میشود. در مدل سنتی پخت این ماهی، این ماهی را به صورت ایستاده با یک قلاب سنتی، در میان آتش بزرگی طبخ میکنند یا در تنورهای محلی میگذارند. این روش، هنوز هم در مناطقی از استان خوزستان مرسوم است و طرفداران زیادی هم دارد. در این روش، ماهی به آرامی و درچند ساعت پخته خواهد شد و حین پخت چربی پوست ماهی ذوب شده و روی گوشت آن میریزد. اما این ماهی را در فر یا ماهیتابه هم میتوان به خوبی تهیه کرد و از آن لذت برد.
پس تردید به خودتان راه ندهید و دست به کار شوید. این یک پیشنهاد ویژه برای طبخ ماهی نوروز، معروف به سبزی پلو با ماهی روز عید است.
مواد مورد نیاز:
ماهی آب شیرین (رودخانهای): مثل کپور، ماهی سفید رودخانهای، گربهماهی
پیاز متوسط: سه عدد
گوجه فرنگی بزرگ: دو عدد
جعفری تازه: مقداری
لیمو: یک عدد
زنجبیل تازه: مقداری
سیر: یک سر کوچک
تمر هندی
روغن زیتون
فلفل سیاه، زردچوبه، نمک،
مزهدار کردن ماهی:
ماهی را کاملا تمیز کنید. بسته به نوع ماهی که انتخاب کردهاید، باید علاوه بر خارج کردن محتویات شکم ماهی، استخوان آن را هم جدا کنید. بعد به خوبی بشورید.
تمر هندی را آماده کنید. برای آماده کردن تمر هندی باید آن را چند دقیقهای در آبجوش یا آب بسیار گرم قرار دهید. بعد آن را ورز دهید تا هستهها جدا شود. بعد از صافی رد کنید.
روغن زیتون را روی تمر هندی بریزید و آنها را به خوبی باهم ترکیب کنید. حالا ادویهها(نمک، فلفل، سیاه، زرچدوبه) را به این ترکیب اضافه کنید. ماهی را ده تا 15 دقیقه در آن بخوابانید اما اگر فرصت کمی دارید، مطمئن شوید که تمام قسمتهای ماهی به خوبی با این مواد آغشته شده باشد.
طرز تهیه سس:
ماهی را در مواد بگذارید و مشغول تهیه سس ویژه شوید.
ابتدا پیازها را به صورت نگینی خورد کنید و تفت دهید.
وقتی رنگ پیازها طلایی شد، گوجههای ریز شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید.
بعد از اینکه مقداری آب گوجهها گرفته شده، نمک و ادویهها را اضافه کنید.
سه دقیقه صبر کنید و سیر رنده شده را به این ترکیب اضافه کنید.
بعد از چند دقیقه، نصف لیموی تازه را آب بگیرید و به آن اضافه کنید.
در ظرف را ببندید و صبر کنید تا با شعله کم آب مواد کم شده و به اصطلاح جا بیفتد.
طرز پخت ماهی مسکوف در فر:
اگر قصد دارید این ماهی را در فر، طبخ کنید یک سینی انتخاب کنید. روی آن را با فویل بپوشانید.
ماهی مزهدار شده را روی فویل بگذارید به طوریکه شکم ماهی به سمت بالا باشد.
سس آماده شده را روی ماهی بریزید به طوریکه شکم ماهی کاملا پوشیده شود.
ماهی را به مدت 35 تا 45 دقیقه در دمای متوسط فر بپزید و بعد نوشِ جان کنید.
طرز پخت ماهی مسکوف روی اجاق:
یک ماهیتابه چدنی که اندازه آن با ماهی تناسب داشته باشد، انتخاب کنید.
شعله را روشن کنید تا ماهیتابه داغ شود. مقداری کمی روغن اضافه کنید. ابتدا برای چند دقیقه ماهی را از سمت پوستدار آن تفت دهید.
سپس آن را برگردانید و چند دقیقه صبر کنید تا شکم ماهی هم روی شعله بسیار کم، اندکی سرخ شود.
سپس دوباره ماهی را برگردانید.
سس گوجه را روی شکم ماهی بریزید.
شعله گاز را تا حد ممکن کم کنید.
پیشنهاد میکنم در ماهیتابه را ببندید و صبر کنید تا این ماهی خوشمزه، آهسته روی شعله بسیار کم، مغز پخت شود.
ماهی مسکوف خوشمزه شما آماده است.
نظر خود را ارسال کنید