مدیرکل نظارت بر موادغذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو میگوید که این سازمان در بحث نظارت بر موادغذایی و افزودنی مسوولیتی ندارد و فقط مقدار استفاده از گاز اتیلین را برای نگهداری و ماندگاری بیشتر تعیین میکند.
به گزارش دارچین به نقل از ایرنا؛ هدایت حسینی درباره استفاده از گاز اتیلن در میوههای موز، گوجهفرنگی و کیوی گفت: سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت فقط تعیینکننده مقدار استفاده از این گاز در میوههای وارداتی است، در حالیکه نظارت بر مواد افزودنی و نگهدارنده میوههای وارداتی برعهده جهاد کشاورزی است.
به گفته او چندی پیش مسوولان جهاد کشاورزی سوءتفاهمی پیرامون سهلانگاری وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو در این زمینه بوجود آوردند که موجب شد برخی رسانهها چهره ضعیفی از سازمان غذا و دارو در این زمینه داشته باشند.
حسینی در واکنش به مصاحبه معاون فنی حفظ نباتات سازمان وزارت جهاد کشاورزی درباره ضعف نظارت وزارت بهداشت بر محصولات کشاورزی گفت: در زمینه کد 16 رقمی محصولات کشاورزی، هنوز جهاد کشاورزی این موضوع را به صورت مستقیم به وزارت بهداشت و سازمان غذا و داور اعلام نکرده است.
گاز اتیلن، نوعی هورمون گیاهی کاملا بیخطر است که به صورت طبیعی در خود میوهها یافت میشود که صددرصد طبیعی است و مشکلی برای مصرف کننده ایجاد نمی کند. زمانی که گاز اتیلن با میوهها تماس پیدا میکند، باعث تبدیل برخی قندهای نامحلول موجود در میوه به قندهای محلول میشود که در اثر این تماس پوست میوهها کمی نرمتر خواهد شد. اتیلن میتواند مقداری از پکتین سطح میوه را برساند و در نتیجه بافت میوه را نرمتر کند و در واقع هورمون اتیلن، با بازی کردن نقشی آنزیمی در تماس با میوهها، سبب نرمتر شدن آنها و افزایش قندهای مونوساکارید میشود.
نظر خود را ارسال کنید