بهتر است دانشآموزان و دانشجویان در روزهای امتحان ظرفی حاوی گردو، بادام، خرما روی میز مطالعهشان داشته باشند و به عنوان میان وعده به جای پفک و چیپس و شکلات از آن استفاده کنند.
به گزارش دارچین به نقل از ایسنا؛ مسعود نصیری، کارشناس تغذیه با بیان اینکه در ایام امتحانات استرس دانشآموزان و دانشجویان افزایش مییابد، گفت: بهتر است در این ایام از موادغذایی که در بهینهسازی شرایط بدن، کنترل سیستم ایمنی و مهار استرس نقش دارند، بیشتر استفاده شود.
به اعتقاد او امتحان ارتباط مستقیمی با حافظه کوتاهمدت فرد دارد و تقویت این حافظه عملکرد را در زمان امتحان بهبود میبخشد.
این کارشناس تغذیه برخی اسیدهای چرب از جمله لینولئیک اسید را از جمله مواد مورد نیاز برای تغذیه مغز دانست که خود بدن توانایی ساخت آنها را ندارد و باید از بیرون بدن تامین شود.
نصیری، دانهها خصوصا بادام و گردو و همچنین روغن ماهی را منبع غنی این اسیدهای چرب دانست که برای تقویت مغز ضروری هستند.
به گفته او پتاسیم و قند هم از دیگر مواد مورد نیاز برای تقویت حافظه و عملکرد مغز است که برای تامین کربوهیدرات مناسب باید از نانهای کامل یا سبوسدار و یا بیسکویت حاوی آردهای کامل استفاده کرد.
این کارشناس تغذیه موز، خرما و آبپرتقال طبیعی را هم از منابع مهم تامین پتاسیم بدن دانست که مصرف آن خصوصا برای وعده صبحانه در ایام امتحانات توصیه شده است.
او همچنین مصرف میوه و سبزیجات را نیز طی روز ضروری دانست: کلم بروکلی به صورت پخته منبع غنی منیزیم است که برای حفظ تعادل انرژی در ایام امتحانات مفید است.
این کارشناس تغذیه معتقد است: استفاده از قهوه و نسکافه برای شب امتحان تنها در حدی که به هوشیاری فرد کمک کند، نه اینکه مانع خواب شود منعی ندارد اما باید به صورت رقیق و آن هم برای افراد بالای 10 سال استفاده شود.
نصیری در پایان توصیه کرد: میتوان برای افزایش هوشیاری از یک فنجان دم نوش چای سبز نیز استفاده کرد.
نظر خود را ارسال کنید