احتیاجات غذایی ما از 40 سالگی به بعد تغییر میکند؛ از آنجاییکه سوختوساز بدن از این سن کاهش پیدا میکند، کیفیت و کمیت آنچه میخوریم بیش از پیش اهمیت مییابد. در نتیجه ضروری است که برخی از مواد غذایی را به مواد دیگر ترجیح دهیم.
به گزارش دارچین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان؛ دکتر رویا پروین، متخصص تغذیه گفت: برخی میوهها و سبزیجاتی که مصرف میکنیم از سن 40 سالگی به بعد بسیار گرانبها و ارزشمند میشوند. در درجه اول برای جلوگیری از اضافه وزن و سپس برای تامین ویتامینها و مواد معدنی در کار کرد ارگانیسم ما بیشترین نقش را دارند.
به گفته او مواد غذایی معجزهآسایی که مصرف روزانه آنها برای افراد بالای 40 سال اهمیت زیادی دارد، شامل اسفناج، کیوی، غلات، لبنیات و آب است. سبزیجاتی که دارای برگ تیره هستند سرشار از ویتامین ث و پتاسیم هستند اما اسفناج گنجی در نهان دارد، ویتامین آ، ث، آهن، کلسیم، پتاسیم، ویتامین ب و پروتئین اسفناج را میتوانید در سالاد و یا پنیری خوردن روزانه خود بگنجانید.
دکتر پروین افزود: کیوی از تمامی مرکبات همچون، انبه، زرد آلو، توت فرنگی به لحاظ سرشار بودن از ویتامین ث پیشی گرفته است. کیوی کالری کمتری دارد و غنی از ویتامینهای آ، ب، کلسیم و آهن است و در مقایسه با موز پتاسیم بیشتری دارد. همچنین منبع بسیار خوبی از مس، روی ، فسفرو منیزیوم است.
به گفته این متخصص تغذیه تمامی غلات خاصیت ویژه خودشان را دارند. برخی سرشار از پروتئین و برخی دیگر سرشار از مواد معدنی و ویتامینهای هستند. بهتر است برای بهره بردن بیشتر در خواص فوق العاده غلات گاهگاهیدر کل غلات استفاده کنیم. پروتئینهای گیاهی که اساسا در دانههای گیاهی یافت میشوند عدس، باقلا، لوبیا خشک ، نخود و غلات باید همه با هم در یک غذا گنجانده شوند. این بهترین راه برای بهره بردن از پروتئینهای غیر حیوانی است.
دکتر پروین درباره مصرف لبنیات در این سنین گفت: تمام لبنیات سرشار از کلسیم هستند، اما به دلیل مقدار چربی و کلسترول موجود در لبنیات باید انواع کمچرب و کمکالری آنها را انتخاب کرد. نباید فراموش کرد که ویتامین دی در جذب کلسیم نقش مهمی دارد، پس روزی 15 تا 20 دقیقه در معرض نور آفتاب قرار بگیرید.
به گفته او آب میوه رمز سلامتی در همه سنین است. آب نه تنها پوست را مرطوب میسازد بلکه به کلیهها و رودهها در دفع ضایعات کمک میکند و به همین خاطر از ایجاد پیوست در همه سنین پیشگیری میکند. اگر به اندازه کافی آب نمینوشید بخاطر داشته باشید که میوهها از جمله هندوانه و سبزیجاتی که برگهای سبز تیره دارند مقادیر فراوانی آب دارند.
نظر خود را ارسال کنید