یک متخصص گوارش و کبد تاکید کرد: بیماران مبتلا به کبد چرب باید به طور جدی از خوردن فست فودها و مصرف زیاد شیرینی خودداری کنند.
به گزارش دارچین، به نقل از سلامانه؛ دکتر امیرحسین فقیهی با یادآوری بروز چاقی و افزایش وزن در اثر تغییر سبک زندگی در افراد، گفت: تغییر رژیم غذایی و استفاده از غذاهای پرکالری مانند غذاهای سرخ کردنی، فستفودها، شیرینی، شکلات و برنج باعث افزایش وزن بسیاری از مردم و در نتیجه بیماری کبد چرب در میان افراد شده است.
او با بیان اینکه دیابت، چربی خون و مصرف مشروبات الکلی هم از عوامل چرب شدن کبد افراد است، هشدار دارد: استفاده از پروتئینها و کربوهیدراتها به میزان کمتر و افزایش مصرف سبزیجات و غلات سبوسدار برای بیماران کبد چرب بسیار مفید است.
به گفته او این بیماران میتوانند سبوسهای آماده در بازار را روی سوپ یا آبمیوه بریزند و به این ترتیب از فیبرهای محلول یا نامحلول در آب استفاده بیشتری ببرند.
این متخصص گوارش به پدران و مادران توصیه میکند از سنین پایین در فرزندان خود عادات درست تغذیهای را ایجاد کنند و مانع افزایش وزن کودکان و استفاده مفرط آنها از فستفودها و مواد خوراکی شیرین شوند.
دکتر فقیهی با بیان اینکه کبد چرب به تنهایی مشکلی برای کبد ایجاد نمیکند، گفت: این بیماری در طول زمان باعث تصلب شرائین، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، بیماریهای کلیوی و التهاب سلولهای کبدی میشود و همچنین احتمال ابتلا به سیروز کبدی را بالا میبرد.
دکتر فقیهی تاکید کرد: پیشگیری از هر بیماری بهتر از درمان است. بنابراین باید فرهنگ غذایی اصلاح شود و به جای تبلیغ انواع پفک و شیرینی در رسانهها غذاهای سالمتر به مردم معرفی شوند. توجه به ورزش و جلوگیری از اضافه وزن در میان دانش آموزان یکی دیگر از مسائلی است که باید مورد توجه مسوولان آموزش و پرورش قرار گیرد.
به گفته او ورزشهای هوازی مانند شنا، پیادهروی، استفاده از تردمیل و دیویدن باید در برنامه روزانه بیماران کبد چرب قرار گیرد. درمان و کنترل بیماریهای زمینهای مانند دیابت و چربی خون و کاهش استفاده از داروهای این بیماریها و همچنین عدم مصرف مشروبات الکلی از مهمترین موضوعاتی است که باید در بیماران کبد چرب به آن توجه شود، تا این بیماری مشکلات دیگری را در فرد ایجاد نکند.
نظر خود را ارسال کنید