پژوهشهای متخصصان نشان میدهد که مرغهایی که در سبد خانوارهای ایرانی مصرف میشوند، بیش از 50درصد آلودگی باقیمانده از مواد آنتیبیوتیکی دارند. این در حالیاست که ارتباط مستقیمی میان این آلودگیها و افزایش آمار ابتلا به سرطان پستان در زنان وجود دارد.
به گزارش دارچین به نقل از سلامانه؛ یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان این که بررسيها نشان داده است كه آفتكشها با ايجاد اختلالات هورموني ميتوانند موجب بروز سرطان پستان شوند، میگوید: در اين رابطه مطالعاتي كه بر روي زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شده، حاكي از بالاتر بودن سطح آفتكشهاي كلردار در عضو سرطاني بيمار در مقايسه با افراد سالم است.
دکتر رضا راستمنش میگوید: در همين ارتباط، اقدام وزارت بهداشت فلسطين اشغالي در نيمه 1970 در خصوص كاهش شديد سطح باقيمانده سموم كلردار در محصولات غذايي بود كه نتيجه اين عمل كاهش ميزان مرگومير پيش از يائسگي ناشي از سرطان پستان به ميزان 30 درصد بود.
به گفته این متخصص تغذیه در زمينه جستجوي مواد آنتيبيوتيكي باقيمانده در مرغ، در ایران هم تحقیقی به مدت 6 ماه بر روي 272 قطعه مرغ تازه نمونهبرداري شده به صورت تصادفي انجام شد که بافتها و اندامهاي مختلف لاشه مورد آزمايش قرار گرفت.
دکتر راست منش ادامه میدهد: نتايج حاصل بيانگر وجود باقيمانده مواد آنتيبيوتيكي در مرغ مصرفي جامعه و همچنين حاكي از مصرف غير اصولي و عدم رعايت زمان قطع دارو پیش از كشتار بود.
این متخصص رژیم درمانی توضیح میدهد: در این تحقیق آلودگي باقيمانده آنتيبيوتيكي در لاشه مرغهاي تازه 61درصد و در اندامها به ترتيب كبد 54/5درصد، كليه 34درصد، خون 29درصد، عضله سينه 0/75درصد و عضله ران 1/5درصد بود. مواد آنتيبيوتيكي در چينهدان 90درصد مرغهاي آزمايش شده وجود داشت. ضمناً تعدادي از نمونهها پس از منجمد شدن مورد آزمايش قرار گرفتند. آلودگي باقيمانده آنتيبيوتيكي در نمونههاي منجمد 70درصد بود كه به ترتيب در كبد 70درصد، كليه 63درصد، عضله ران 6/2درصد و عضلات سینه 5/3درصد قابل تشخيص بود.
نظر خود را ارسال کنید