حمید عامری؛ دارچین: شاید شما هم از آن دسته افرادی هستید که وعده سحری را خیلی جدی نمیگیرید. شاید هم خواب شیرین صبحگاهی را به صرف غذای به ظاهر بیهنگام ترجیح میدهید. اما بهتر است بدانید که در صورت حذف این وعده غذایی، آن هم به مدت یک ماه، آسیبهای جدی به جسمتان وارد می کنید.
البته صرف سحری، آداب و باید و نبایدهای خاصی دارد. مثلا این یک تفکر اشتباه رایج است که باید در هنگام سحری وعدههای غذایی سنگین، چرب و پر کالری مصرف کنیم تا در طول روز هم دچار احساس گرسنگی نشویم و هم انرژی کافی برای فعالیتهای روزمره داشته باشیم. اما باید توجه کنید که سادهترین عارضه مصرف غذاهای چرب و غذاهایی که متابولیسم بدن را افزایش میدهند، تشنگی شدید است.
گروهی دیگر از افراد اعتقاد دارند که مصرف مواد قندی سنگین حتما باید جای خاصی در وعده سحری داشته باشد، اما بد نیست بدانید مصرف زیاد و بیش از حد از مواد قندی و شیرینی باعث میشود که پس از مدتی قند خون به طور ناگهان افت کند و عوارضی همچون سرگیجه، بیحالی، پرخاشگری، عصبانیت و ضعف ناگهانی ظاهر شود.
بهتر است در وعده سحری، از موادغذایی استفاده کنید که هم انرژی روزانه شما را تأمین کند و هم از افت ناگهانی قند خون جلوگیری کند و مهمتر از همه اینها باعث ایجاد حس تشنگی شدید نشود.
دقت داشته باشید که غذاهای بسیار آبکی که با نان فراوان سرو می شود، نوشیدن مایعات فراوان خصوصا مایعات سرد در طول غذا خوردن و یا بلافاصله پس از آن عادت های اشتباهی هستند که سبب کاهش اثر آنزیمهای گوارشی بر غذا و بروز بیماریها و نارسایی گوارشی میشود.
نوشیدن نوشابههای گازدار هم موجب سوء تغذیه، افزایش احتمال چاقی و افزایش بیماریهای گوارشی میشود. دارچین به شما پیشنهاد می کند از مصرف این خوراکیها خودداری کنید.
پیشنهادهای دارچین برای یک وعده سحری مطلوب
1- سحری باید ویژگیهای یک وعده نهار را داشته باشد.
2- سحری را طوری انتخاب کنید که احساس تشنگی شما در طول روز را به حداقل برساند. غذاهایی مانند ماکارونی، ته دیگ، آش رشته، کله پاچه و سیرابی که آب زیادی جذب می کنند، حس تشنگی را در شما تقویت می کنند. مصرف زیاد ادویه و چاشنیها هم حس تشنگی را افزایش میدهد.
3- استفاده از سالاد بدون پیاز و میوه در سحر تا حدود زیادی مانع تشنگی و گرسنگی و افت قند در طول روز میشود.
4- استفاده از غذاهایی همچون غلات و حبوبات مانند جو، گندم، نان، ذرت، برنج، لوبیا و عدس به شما کمک میکند تا احساس گرسنگی را دیرتر تجربه کنید.
5- مصرف گوشت قرمز و سفید در سحری مناسب است، اما مصرف بیش از حد آن توصیه نمیشود؛ چرا که ممکن است سبب تشنگی یا یبوست شود.
6- به شما توصیه میکنیم حتما در وعده سحری از شیر، ماست و لبنیات دیگر استفاده کنید.
7- مصرف میوه و لیموترش (به همراه کمی آب) پس از سحری، از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند.
8- استفاده از غذاهای حاوی فیبر برای جلوگیری از گرسنگی در طول روز یک ترفند دارچینی است. مثلا بهتر است سبزیجاتی مانند لوبیا سبز، نخود فرنگی و اسفناج را در برنامه سحری خود جای بدهید.
9- زیاد چای نخورید؛ خوردن زیاد چای در هنگام سحری باعث افزایش ادرار شده و در نتیجه شما را تشنه میکند.
10- غذاهای چرب و سرخکردنی، فست فودها و غذاهای پر نمک، باعث تشنگی شما می شوند.
نظر خود را ارسال کنید