دارچین: در طول زندگی دائما با ویروسها در ارتباط هستیم: از سر کار گرفته تا فروشگاهی که برای خرید میرویم. در فصل سرما امکان مبتلا شدن به آنفولانزا به شدت افزایش مییابد، به همین دلیل باید سیستم ایمنی بدن خود را قوی و آماده نگه داریم.
اینجا هم رژیم غذایی سالم است که به دادمان میرسد. برنامه غذایی ضعیف باعث میشود مواد مغذی کافی برای جنگجویان بدنتان نداشته باشید. به کمک متخصصان ایمونولوژی میخواهیم غذاهایی را به شما معرفی کنیم که میتوانند در مقابله با آنفولانزا به بدنتان کمک تاثیرگذاری کنند.
-
هویج
هویج سرشار هستند از بتا کاروتن و ویتامین A است که به بدن کمک میکند نقص سیستم ایمنی را برطرف کند. ویتامین A به مقابله با رادیکالهای آزاد و پیشگیری از آسیب دیدن سلولها کمک میکند. توصیه میشود هویج را به صورت خام یا مقداری بخار پز شده، پوره یا رنده شده در سالاد استفاده کنید. همچنین میتوانید از هویج در سوپ و پخت کیک نیز استفاده کنید.
-
کفیر
کفیر سوپر غذایی، سرشار از پروبیوتیک است. تحقیقات نشان داده پروبیوتیک میتواند علائم و مدت زمان بهبودی را کاهش دهد. پروبیوتیک به بهبود قدرت سیستم ایمنی کمک میکند. پروبیوتیکها هضمکنندههای ضروری و مناسب هستند.
اهمیت این پروبیوتیکها به این دلیل است که بدن بدون وجود آنها نمیتواند مواد غذایی را به خوبی تجزیه کرده و سیستم ایمنی بدنمان را قوی کند.
-
تخم مرغ
یک وعده املت به عنوان صبحانه میتواند به بدنتان سلنیم برساند که باعث میشود سیستم ایمنی و تیروئیدتان خوب کار کند. تخممرغها همچنین سرشار از پروتئین و آمینو اسیدها هستند. تمام سلولهای بدن به این مواد نیاز دارند. پروتئین با افزایش سلولهای T به حمایت از سیستم ایمنی کمک میکند.
آمینو اسیدهای موجود در پروتئین به تحریک سیستم ایمنی کمک میکنند که در نتیجه بدن قادر خواهد بود در برابر آنفولانزا و سرماخوردگی مقاومت کند.
-
جوانه گندم
جوانه گندم سرشار از مواد مغذی مانند ویتامین E، سلنیوم و منیزیم است. این غذا همچنین یکی از منابع گیاهی اصلی زینک به حساب میآید. جوانه گندم را در اسموتی یا مواد کیک ترکیب کنید و مورد استفاده قرار دهید. یا آن را به عنوان سالاد یا ترکیب شده در ماست میل کنید.
-
کیوی
کیوی سرشار از کاروتنوئیدها، پلیفنول ها و ویتامین C است. ویتامین از عوامل اصلی یکپارچگی سلولی است. از آنها در طول التهاب محافظت میکند. تحقیقات نشان داده ویتامین C ممکن است بتواند روی مدت زمان بیماری نیز تاثیر داشته باشد. کیوی دوست ندارید؟ فلفل دلمهای، توت فرنگی و مرکبات دیگر منابع ویتامین C هستند.
-
سوپ مرغ
این سوپ هم برای روحتان خوب است هم سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند. تحقیقات نشان داده سوپ مرغ می تواند به بدن کمک کند تا در مقابل نخستین مراحل ابتلا به آنفولانزا بایستد. اما هنوز مشخص نیست دلیلش مرغ است یا آب سوپ و یا ترکیب هردو با یکدیگر. سوپ مانند یک ضد التهاب عمل میکند و سرعت حرکت مخاط از بینی را افزایش میدهد و در نتیجه گرفتگی بینی بهبود مییابد. اما این همه چیز نیست: آب مرغ به تامین آب بدن کمک میکند و پروتئین موجود در آن نیز به ساخت سلولها کمک خواهد کرد.
-
بادام
بادام سرشار از ویتامین E است. همچنین بادام حاوی آنتی اکسیدان محلول در چربی است که به محافظت سلولها در برابر آسیب کمک میکند. یک تحقیق ایتالیایی نشان داده مواد شیمیایی طبیعی موجود در پوست بادام میتواند واکنش سیستم ایمنی به عفونت را تقویت کند. برای وارد کردن بادام به برنامه غذایی خود به چیزی بیشتر از میان وعده فکر کنید: میتوانید بادام را به سالاد یا لقمههای صبحانه خود هم اضافه کنید.
-
تخم کدو
تخم کدو سرشار از زینک است که برای از بین بردن سرماخوردگی و آنفولانزا ضروری است. تحقیقات نشان داده کمبود زینک میتواند سیستم ایمنیتان را معیوب کند. زینک همچنین برای عملکرد سلولهای T مهم است.
-
سیر
سیر قابلیت مقابله با عفونتها را دارد. تحقیقات نشان داده ترکیبات آلیسین و سولفور موجود در سیر در برابر عفونتهای باکتریایی قوی هستند. تحقیقات همچنین نشان داده مصرف روزانه مکمل سیر میتواند دوره بیماریهایی چون سرماخوردگی و آنفولانزا را کوتاه کند. افرادی که در رژیم غذاییشان سیر را جای دادهاند، کمتر از دیگران در خطر ابتلا به سرماخوردگی هستند.
-
زنجبیل
تحقیقات نشان داده است که زنجبیل میتواند روده را تمیز کند و از معده محافظت کند. همچنین زنجبیل سرشار از آنتیاکسیدانهای قوی است. زنجبیل میتواند با التهاب نیز مقابله کند، مخصوصا اگر از گلو درد یا تورم گلو رنج ببرید. تنها کافیست به دمنوش خود کمی زنجبیل نیز اضافه کنید تا از خواصش بهرهمند شوید.
-
سالمون
یک وعده سالمون میتواند 40 درصد از پروتئین مورد نیاز روزانه و بیش از نیمی از ویتامین D مورد نیاز روزانه را تامین کند. تحقیقات متعدد نشان داده کمبود ویتامین D باعث میشود بیشتر در معرض خطر عفونتها قرار بگیریم. سالمون همچنین حاوی اسید چربهای ضروری است که برای سلامت سیستم ایمنی بدن حیاتی است.
-
میخک
میخکها به مقابله با انگل کمک میکنند، که میتوانند واکنش سیستم ایمنی بدن را آهسته کنند و به گوارش کمک کنند. ترکیب اصلی که باعث قوی شدن میخک میشود و ایمنی بدن را بالا میبرد، اوژنول است؛ مادهای که ثابت کرده در برابر باکتریها و ویروسها تاثیرگذار است. در واقع ترکیبات آنتیاکسیدان میخک نسبت به خیلی از ادویهجات، میوهها و سبزیجات بیشتر است. میتوانید روغن میخک را خریداری کنید و یا آن را به انواع غذاها اضافه کنید.
نظر خود را ارسال کنید