پگاه قاسم پور؛ دارچین: یک ماه رمضان دیگر هم تمام شد و حتما در این روزهای باقی مانده خودتان را برای مهمانیهای عید فطر آماده می کنید. دارچین یک پیشنهاد اوکازیون برای شما دارد: امسال عید فطر با شیرینیهای خانگی از مهمانهایتان پذیرایی کنید. برای همین هم دستور پخت دو شیرینیخانگی را با شما به اشتراک میگذاریم.
شیرینی نخود چی
زمان پخت: 20 تا 25 دقیقه
درجه حرارت : 300 درجه فارانهایت / 160 سانتیگراد
شیرینی نخودچی، یکی از لذیذترین شیرینیهای روی زمین است. از آن مدل شیرینیها، که اگر ظرف آن را از جلوی دستتان برندارید، به چشم به هم زدنی، بیشتر ظرف خالی شده است. خوشبختانه این شیرینی طرز تهیه آسانی دارد و برای درست کردن لازم نیست مواد اولیه عجیب و غریبی فراهم کنید.
مواد لازم
آرد نخود چی : 500 گرم
آرد سفید : 2 قاشق غذا خوری
پودر شکر:250 گرم
روغن جامد : 250 گرم
پودر هل : یک قاشق چای خوری
اسانس هل : 3 قطره
طرز تهیه
پیش از هرچیز، روغن جامد را روی حرارت آب کنید. توجه داشته باشید که روغن نباید بیش از اندازه حرارت ببیند و در حدی که به اصطلاح آب شده و یکنواخت شود، کافی است. حالا آن را در یخچال بگذارید، تا دوباره ببندد.
آرد نخودچی را الک کنید تا کاملا نرم و یکنواخت شود.
روغن را از یخچال بیرون بیاورید، پودر شکر را به روغن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا کرم رنگ شود.
حالا اسانس و پودر هل را هم به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
سپس آرد سفید و نخود چی را ریخته و با دست مخلوط کنید، تا خمیر نرمی بدست بیاید. این خمیر را پنج تا شش ساعت در یخچال بگذارید یا به اصطلاح استراحت بدهید. سپس یک یا دو بار آن را چرخ کنید تا یکدست شود.
مقدار کمی آرد روی سطحی صاف بریزید. خمیر را آن بگذارید و پلاستیکی روی آن بکشید. با وردنه آن را به قطر تقریبا یک سانتی متر پهن کنید و با قالب نخودچی آن را قالب بزنید.
اگر خمیر به قالب چسبید، آن را با آرد آغشته کنید. بعد کف سینی را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینیها را درون سینی قرار دهید. میتوانید آنها را با پودر یا خلال پسته تزیین کنید و بعد حدود 20 تا 25 دقیقه با حرارت ملایم در فر قرار دهید.
نکته سرآشپز: پس از بیرون آوردن شیرینیها از فر، اجازه دهید شیرینیها کاملا سرد شوند چون شیرینی نخودچی، آنقدر ترد است که اگر در زمانی که هنوز مقداری گرم است، آن را جابهجا کنید، ممکن است از هم بپاشد.
شیرینی کشمشی
زمان پخت : یک ربع الی بیست دقیقه
درجه حرارت: 170 سانتیگرد /320 درجه فارانهایت
شیرینی کشمشی، یکی از بهترین و سالمترین شیرینیهایی است که میتوانید برای مهمانیهای بعدازظهر با چای یا نسکافه سرو کنید. به جز مهمانیها، این شیرینی به همراه شیر گزینه خوبی برای صبحانه است.
مواد لازم
تخم مرغ یک عدد
آرد یک لیوان
پودر شکر یک دوم لیوان
کشمش نصف لیوان سرخالی
روغن جامد یا کره نصف لیوان
وانیل یک ششم قاشق چایخوری
اسانس 2 قطره
طرز تهیه
پیش از هرچیز، روغن جامد را روی حرارت آب کنید. توجه داشته باشید که روغن نباید بیش از اندازه حرارت ببیند و در حدی که به اصطلاح آب شده و یکنواخت شود، کافی است. حالا آن را در یخچال بگذارید، تا دوباره ببندد.
حالا روغن را بیرون بیاورید. پودر شکر و وانیل را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا بهصورت کرم سفت و کرم رنگی دربیاید.
تخم مرغ را به این ترکیب اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
نکته سرآشپز: وقتی تخم مرغ را به ترکیب اضافه کردید، آن را بیش از حد هم نزنید، چون ممکن است خمیر، به شکل دانه دانه دربیاید و به اصطلاح ببُرد.
بعد از مخلوط کردن تخم مرغ، کشمش و سپس یک لیوان آرد را هم به این ترکیب اضافه کنید و با دست ورز دهید.
حالا مقداری از خمیر را به اندازه یک گردو گلوله کرده، کمی پهن کنید و در سینی فر بگذارید.
دقت کنید که این شیرینی را باید بلافاصله در فر قرار دهید، چون اگر بیشتر در هوای آزاد بماند، ممکن است روی شیرین ها ترک ترک شود.
نظر خود را ارسال کنید
در مورد شیرینی کشمشی درجه فر چقدر باشه
بی دقتی از من بود بالا نوشته شده